Tilbake

Amerikanske muffins

Noe helt annet enn de eggedosisbaserte cupcakes! Bruker du små suffleformer får du American size også..
Ingredienser Bilde
Det våte: 2,5 dl melk, 1 egg
3/4 dl matolje

Det tørre: 4,8 dl mel, 3 store ts bakepulver, en klype salt, ca 1,5 dl sukker (gjerne brun farin)

Smakstilsetning:
Du kan velge nær sagt hva som helst; blåbær, eple, nøtter, most banan, sjokoladebiter, ost, kanel... Dersom du bytter ut 1/3 av melet med maismel får du corn muffins.

Hva med en dæsj vaniljekrem inni hver kake før de settes i ovnen? Jeg holder en knapp på most banan, hakkede mandler og noen dråper mandelessens, pluss brun farin i stedet for sukker.
Amerikanske muffins
Slik gjør du
Det tørre og det våte blandes hver for seg (inkl. smakstilsetninger), deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal IKKE være jevn; da blir muffinsene seige og fæle! Her er foodprosessor forbudt - alt må gjøres for hånd.

Stekes i muffinsbrett; sett gjerne papirformer i bunnen. Fyll i så mye røre som du overhodet tør!

Stekes ved 200-220º i ca 15-20 minutter
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: BirgitF