Tilbake

Lefser

Ingredienser Bilde
ca 800 g hvetemel
1 ts natron
1 ts hjortetakksalt
50 g sukker
1/2 kopp sirup
1/2 l kefir
150 g smør(smeltet)

Fyll: 1/4 kg margarin
1/4 kg smør
200 g melis
1/4 l søt fløte
Lefser
Slik gjør du
Bland sammen det tørre. Tilsett smeltet smør, sirup og kefir. Bland alt sammen og elt forsiktig. Ha i mer mel hvis deigen blir for løs til å kjevle. Deigen må ikke bli seig.
Lag ca. 15 emner av deigen. Kjevle ut til tynne leiver. Steik på varm takke. Leivene skal være lyse og myke. Dekk hver leiv med et klede oppvridd i varmt vann. Da holder leivene seg myke til de skal smøres.

Fyllet: Smør/margarin må være mykt, og fløten fingervarm. Rør fløten i litt etter litt. Tilsett siktet melis. Smør på leivene og brett inn mot midten. Del gjerne opp en leiv til å fylle med så lefsene blir jevne.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat, Uten egg
Kilde: Jenny