Tilbake

Verdens beste Sveler

Ingredienser Bilde
5 egg
250 gr. sukker
1 l Kefir eller Kulturmelk
50 gr. smelta smør/margarin
500 gr. hvetemel
1 toppet ts. natron
1 toppet ts. hornsalt - (oppløst i en skvett kokende vann)
Verdens beste Sveler
Slik gjør du
Ta fra 1/2 kopp av kefirmelka.(skal brukes til å røre ut natron)
Ha melet i en rørebolle, bland raskt inn resten av kefirmelka. Det er viktig at du ikke rører for mye. Eggene piskes sammen med sukkeret til eggedosis og blandes raskt inn i røra sammen med smelta smør. Natron røres ut i 1/2 kopp kefirmelk og hornsaltet røres ut i en skvett kokende vann. Bland hevingsmidlene i røra. Og husk - det er uhyre viktig at det ikke røres mer en høyst nødvendig. Blir røra "seig" er svelene ødelagte.
Stek på takke med middels varme, 1 liten øse pr. svele. Snu svelene når røra har "boblet" en liten stund på overflaten - men før den stivner. Avkjøles på rist. Ikke legg svelene oppå hverandre før de er godt avkjølt. Dette for å unngå natronlukt/og smak. Smøres med smør og dryss med sukker, brettes dobbelt og NYT !!
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat
Kilde: ElinL