Tilbake

Boller

Disse bollene blir svært saftige og holder seg lenge. Det er helt avgjørende at du er nøyaktig når du veier opp ingrediensene. Lykke til. Ca 60 boller.
Ingredienser Bilde
1 liter H-melk
400 gr. normal eller usaltet smør
350 gr. farin
200 gr. kraftgjær (fersk)
1 egg
1/2 ts. salt
1/2 ts. kardemomme
1 ts sitron/lime
1950 gr. hvetemel
Boller
Slik gjør du
Sett melken og egget i romtemp. 1 døgn.
Smelt smøret og bland i melken, rør ut gjæren. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen med hendene lenge! Deigen skal bli glatt og smidig, meget viktig.Bruk ikke mer mel på benken ved eltingen enn høyst nødvendig. Jo mindre mel i deigen, jo saftigere blir resultatet. La deigen hvile tildekket i romtemp. i 1 time. Elt så deigen til gassen er presset ut av den og la den hvile i 30 minutter til. Bak så ut de boller du vil ha, hev dem godt og stek dem ved 210 grader i ca. 10 - 12 minutter.
Kilde: Gunnar