Tilbake

sukk!!!kaken- grete r.`s mareritt?

absolutt ingen sparekake verken når det gjelder penger eller kalorier. laget etter prinsippet om at for mye av det gode er deilig!
Ingredienser  
en mandel eller nøttebunn
evnt. en sukkerbrødbunn (lik diameter på kakene!) også, om man vil ha en ekstra høy og stilig kake.

sjokoladekrem:
smelt koke/melke/mint- sjokolade- jo mere jo bedre....
pisk krem av et par desiliter fløte
tilsett gjerne bittelitt salt(ja- du leste riktig!) i kremen. det balanserer smaken, synes jeg.

bland!

gele: ferdigkjøpt eller halvfabrikat eller hjemmekokt. kan utelates.

vaniljekrem: om du bruker ferdigkjøpt må(!!) den blandes med litt piska fløte og noen korn fra en vaniljestang. slikt blir kaker 10003 ganger bedre av!

marsipanlokk, evnt bare en kant marsipan rundt sidene av kaka.
evnt.: cognac, cointreau... annen finsprit.

sjokolade til overtrekk

Slik gjør du
del kakebunnene i passe deler. hakk opp ferdig gele ( bland evnt. et par ss kokende vann i stiv gele for å gjøre den mere samarbeidsvillig) og legg denne på den nederste kakebiten. dersom du er redd for at geleen skal flyte sin vei kan du legge kakebunnbiten tilbake i kakeforma, helle på halv ( vel- egentlig 3/4) stiv gele og la stivne. legg på neste kakedel. om du bruker både mandel og sukkerbrød bunn legges disse annenhver med sjokolade- og vanilje kremene mellom lagene. om du vil kan du hakke opp forskjellige sorter sjokolade og strø over hvert lag med sjokokrem. (appelsinsjokolade, mint, kindersjokolade, stratos, cognackuler, daim....)
dynk gjerne en del av sukkerbrødet med litt finsprit. denne delen bør oppholde seg i nærheten av sjokokremen.
til sist kles kaka med marsipan,- over det hele eller bare et bånd rundt kanten. glaser kaka med smelta sjokolade. evnt. kan kaka glaseres først, og så legges marsipanbåndet rundt kanten etterpå.
pynt med det som passer,- friske bær, kumquat, sjokolade blader/krøller av hvit og mørk sjokolade, friske urter....
yummy!!!
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: kjøkkenskriveren