Tilbake

Peanøttkake/ Ritz-kake

Spesiell kake med fin, seig konsistens og en god sjokoladeglasur som kan anbefales til andre kaker også!
Ingredienser Bilde
Bunn:
4 egghviter
4 dl. sukker
3,3 dl. peanøtter
27 stk. Ritz kjeks

Fyll:
3 dl.kremfløte

Sjokoladekrem:
3 eggeplommer
3 ss sukker
60 g. margarin
100 g. kokesjokolade
1 ts. kaffe

Litt peanøtter til pynt.
Peanøttkake/ Ritz-kake
Slik gjør du
Peanøttene males. Eggehvite og sukker piskes stivt. Kjeksene smuldres og røres sammen med peanøttene i marengsen.
Stekes i langpanne nederst i ovnen, 175 grader i 20-25 minutter.

Fyll:
Kremfløten stivpiskes og has mellom og oppå kaken.

Sjokoladekrem:
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Sjokolade og margarin smeltes, kaffen has i og man avkjøler det hele.
Bland forsiktig inn i eggedosisen. Ha dette oppå kaka.

Pynt med peanøtter.

Kilde: Toril