Tilbake

Fin Fanakake

Denne bunnen er knakende god og kan fylles med mye forskjellig. Her er en litt snobbete variant. Folk med gelatin-angst kan bruke sitrongelé med 2,5 dl vann, og heller droppe sitronsaft og noe av sukkeret.
Ingredienser Bilde
Bunn:
200 g sukker
5 ss fløte
130 g smør
120 g cornflakes
80 g ristede mandelflak (eller hakkede mandler)

Fyll:
1 beger lettrømme eller creme fraîche
3 dl. kremfløte
2-3 dl champagne eller lignende
1 dl sukker
saft av 1 sitron (eller etter smak)
saft av 1 lime
9 blad gelatin

Pynt:
Jordbær eller druer
Melis
Fin Fanakake
Slik gjør du
Bunnen:
Hell sukkeret i en tykkbunnet kjele, stor nok til å romme cornflakes og mandler også. La det smelte til lysebrun karamell. Ha i smør og fløte og la det koke opp. Bland i mandler og cornflakes. Det er nødvendig med så mye cornflakes at blandingen nesten ikke henger sammen, ellers blir det vanskelig å skjære kaken i biter. Trykk blandingen ut i en rund form kledd med bakepapir, også oppetter kantene, og la det avkjøle.

Fyllet:
Bløt gelatin i kaldt vann noen minutter. Hell av vannet og la den stå ca 20 sekunder i mikrobølgeovn. Alternativt rør den ut i varm sitronsaft.
Bland rømme, champagne, sukker, sitronsaft og limesaft og hell til slutt i gelatinen under omrøring. Når dette er begynt å stivne, blandes stivpisket kremfløte i, og blandingen helles i cornflakes-bunnen. La kaken stå i kjøleskap et par timer.
Pynt med druer og dryss melis over.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Oddny