Tilbake

Tiramisu ll

Fingerkjeks kan du lage selv, men det fungerer like bra med kjøpekjeks!
Ingredienser  
Fingerkjeks:
2 eggehviter, 50g sukker, 2 eggeplommer, 45g potetmel, 30g hvetemel.

Ostekrem:
6 eggeplommer, 100g melis, 1 ts vaniljesukker, 3 beger kremost naturell (375 g), 1 beger crème fraiche (2 dl), 2-3 ss sterk kaffe, 2-3 ss portvin el. likør, 1 ss kakaopulver, 1 ss melis
Slik gjør du
Fingerkjeks: Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum. Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret. Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i melet og bland forsiktig. Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca 1 cm lange striper og stek kjeksene i ca 5 minutter ved 200 grader.

Ostekrem: Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis. Visp ost og crème fraiche til en jevn krem og bland den med eggedosisen. Bland kaffe og portvin/likør. Bland kakaopulver og melis i en sikt. Bruk en rund springform el.l, hvor høyden på formen lar seg fjerne. Dekk bunnen med kjeks. Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over. Sikt litt av kakaoblandinger over ostekremen, legg et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding og tilslutt resten av ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen. La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Livsglede