Tilbake

Fest-iskake

Denne eksklusive kaken består av marengs og to slags is. Det tar en stund å lage denne, ikke på grunn av arbeidet, men på grunn av at den skal fryses i flere omganger.
Ingredienser Bilde
Marengsbunner:
4 eggehviter
2 dl sukker

Cassata-is:
2 eggeplommer
2 ss melis
3 dl kremfløte
50 g hakket sjokolade
50 g hakkede coctailbær
50 g hakkede mandler

Nougatis:
2 eggeplommer
2 ts melis
90 g bløt nougat
1 1/2 ss sterk kaffe
3 dl kremfløte
Fest-iskake
Slik gjør du
Bunn: Pisk eggehvitene meget stive. Pisk 1/3 av sukkeret i og vend forsiktig i resten av sukkeret. Tegn to sirkler på et bakepapir. De skal være så store som en vanlig kakebunn. Fordel marengsmassen i sirklene og stek ved 130 grader i ca 50 minutter.

Cassata-is:
Pisk eggeplommer og melis sammen. Pisk kremfløten stiv og bland den forsiktig med eggene. Sett i fryseren til den er halvfryst. Tilsett da sjokolade, coctailbær og mandler.

Nougatis:
Pisk eggeplommer og melis. Smelt nougaten og rør den i sammen med kaffe. Pisk fløten stiv og vend den i. Sett isen i fryseren.

Sammensetting av kaken:
Legg den minst pene (det kan kanskje hende at marengsen knekker for deg også!) i bunnen av en kakeform. Fordel den halvfryste cassata-isen over og la det fryse til overflaten er fast. Legg nougatisen over og den fineste marengsbunnen på toppen. Frys. Kaken må tas opp av fryseren en halv time før servering.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Oddny