Tilbake

Sitron- og mandelkake

Frisk kake. 6-8 personer.
Ingredienser Bilde
85 g smør
125 g skåldede og malte mandler
3 egg
150 g sukker
50 g potetmel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
revet skall av 1-2 sitroner (smaksak)
1 ss Amaretto eller 2 dråper mandelessens (ikke nødvendig)
Sitron- og mandelkake
Slik gjør du
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg, bland i mandlene og pisk til røren er tykk og hvit. Pisk inn sukkeret. Sikt i mel, bakepulver og salt, og fold det forsiktig inn i deigen. Riv sitronskallet, og bland det i sammen med Amaretto/mandeldråper.
Stek i en vanlig, rund kakeform på 180 grader i 30-35 minutter.
Dryss melis over når kaken skal serveres. Kaken er god med is og bær.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Oddny