Tilbake

Fruktterte

Denne kaken kan lages helt fra grunnen av - som beskrevet i oppskriften, eller vi kan "jukse litt" og forenkle det hele ved bruk av hel- eller halvfabrikata. Jeg bruker ofte ferdig vaniljekrem tilsatt litt krem, frosne bær og gelepakker av samme sort som bærene.
Ingredienser  
Deig:
150 g smør
175 g hvetemel
50 g melis
1 eggeplomme

Vaniljekrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 ts hvetemel
1/2 vaniljestang
2,5 dl kremfløte

Fyll
50 g Stratos eller annen lys melkesjokolade
1 pk. mandelflak
250 g syltede kirsebær
3 plater gelatin
1 dl kirsebærsaft
evt. 3 ss kirsebærvin
Slik gjør du
Smuldre smøret i melet og ha i siktet melis. Tilsett eggeplommen og elt deigen raskt sammen. Klem ut deigen i en smurt terteform med løs bunn og sett formen i kjøleskapet. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca 10 min.

Visp eggeplommene til kremen godt sammen med sukker, og rør i mel. Kok opp fløten med en halv delt vaniljestang. Visp litt av fløten i eggeblandingen og hell den tilbake i resten av fløten. Visp over svak varme til kremen tykner, men la den ikke koke. Visp av og til i kremen mens den avkjøles og ta opp vaniljestangen.

Prikk deigbunnen og legg en strimmel dobbelt aluminiumsfolie innenfor deigkanten. Stek tertebunnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Fjern folien etter 10 minutter.

Dryss revet sjokolade over den varme kakebunnen. Pensle den smeltede sjokoladen jevnt utover og la den stivne. Fjern forsiktig kanten på formen.

Fordel mandelflak utover tertebunnen. Deretter helles vaniljekremen over. Legg godt avrente kirsebær tett sammen på kremen. Kryst gelatinen og løs den opp i varm kirsebærsaft. Tilsett evt. kirsebærvin. Drypp den tyktflytende geleen over bærene i flere omganger og la terten stå kaldt til geleen er stivnet. Serveres avkjølt.
Kilde: Mette