Tilbake

Nøttekake med karamellglasur

Dette er noe for søtmonser! Mandler kan gjerne brukes i stedet for nøtter.
Ingredienser Bilde
Nøttebunn:
150 g hasselnøttkjerner
1,5 dl farin
5 eggehviter

Karamellglasur:
1 dl kremfløte
1 dl husholdningsfløte
1 dl sukker
1/2 dl mørk sirup

Topp:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Litt kakao eller revet sjokolade
Nøttekake med karamellglasur
Slik gjør du
Bunn:
Mal nøttekjernene og bland dem med sukkeret. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i det tørre. Fyll røren i godt smurt/strødd form (24 cm diam).

Stek ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.

Glasuren:
Kok sammen fløte, sukker og sirup. La sausen koke uten lokk til den blir tyktflytende. Den tykner også litt når den blir kald. Hell den kalde sausen over kaken og la den stå kjølig noen timer eller natten over. Like før servering piskes fløten stiv med sukkeret og fordeles over kaken. Dryss over kakao eller revet sjokolade.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Oddny