Tilbake

Bordstabelbakkels

Disse kakene skal legges i en fin stabel på fatet, først to, deretter to den andre veien, osv. til det blir et fint tårn. Dette er en stor porsjon, siden kakene skal kjevles tynt ut, blir det mange kaker av oppskriften. 5-6 stekeplater.
Ingredienser Bilde
250 g sukker
2 egg
2 ss fløte
500 g hvetemel
250 g smeltet smør

Garnering:
3 eggehviter
5 ss sukker
150 g mandler
Bordstabelbakkels
Slik gjør du
Pisk eggedosis av sukker og egg. Tilsett fløten og pisk litt til. Bland hvetemel og smeltet smør vekselvis i eggedosisen. Bland alt til en jevn deig, la den hvile en time eller mer.

Garnering:
Halvpisk eggehvitene, bland i sukkeret og pisk litt til. Bland i malte mandler.

Kjevle deigen ut til en tynn leiv, og skjær ut stenger på 12x3 cm. Legg dem på plate med bakepapir. Legg eller sprøyt på marengsmasse. Stekes ved 170 grader i ca 12 minutter.
Kilde: Oddny