Tilbake

Kransekake

De fleste kransekakeoppskrifter baserer seg på 500 g mandler. Dette gir etter min mening altfor lite deig. Hvem klarer å lage kransekake uten at en eneste ring knekker eller blir brent eller nekter å slippe formen? Ikke meg ihvertfall. Og dersom du skulle være så heldig -nei dyktig, kan du bare ta resten av deigen og lage ekstra ringer. Jeg bruker å lage flere av de 2-3 største ringene, da blir kaken høy og fin.
Ingredienser Bilde
750 g mandler
750 g melis
ca 6 eggehviter
4 ss hvetemel

Pynt: Melisglasur av melis og en eggehvite.
Kransekake
Slik gjør du
Skåld mandlene dersom du ønsker lys kake. De må i tilfelle tørkes godt, gjerne flere dager. Mal dem. Bland mandler, melis og hvetemel og bland i en og en eggehvite til deigen er fin å arbeide med.

Trill ut til fingertykke lengder og legg dem i GODT smurte og strødde former. Eller bruk formfett. Stekes ved 180 grader til de er lysebrune, ca 10 minutter.

Min erfaring er at de er lettest å få ut av ringene når de er blitt lunkne, men dette er sikkert avhengig av hvilken type ringer du har.

Kaken oppbevares best i en tett boks, f.eks en plast-salatbolle med lokk. Hvis du legger i en brødskive holder den seg passelig seig. Hvis den skal stå mer enn et par-tre dager bør den fryses. Pynt med melisglasur.
Kilde: Fanafruen