Tilbake

Tiramisu

Mascarpone kaffedessert - en ekte sofistikert klassiker. Tilberedning: 20 minutter Avkjøling: 3-4 timer Personer: 6
Ingredienser  
2 eggeplommer
2 ss perlesukker
noen dråper vaniljeekstrakt
2 1/2 dl mascarponeost
2 dl sterk sort kaffe
2 ss marsalavin
1 ss brandy
150 g tynne vaffelkjeks
1 ss kakaopulver
2 ss revet mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Rør sammen eggeplommer og sukker i en bolle til det blir en kremaktig konsistens. Bruk en tresleiv. Tilsett vanilje og og skjær inn mascarponeosten til en tykk og kremaktig konsistens.

2. Lag sterk kaffe i en kaffetrakter eller kjele. Bland den med marsala og brandy i en bolle. Dypp kjeksene raskt i kaffeblandingen. De skal trekke til seg bare nok til å få god smak, ikke så mye at de blir gjennomtrukne og oppbløtte.

3. Legg noen av kjeksene i bunnen av en stor og delikat serveringsbolle eller 4 dessertskåler. Legg et lag av osteblandingen over.

4. Fortsett å legge kjeks og osteblanding i lag og avslutt med ost. Sikt kakao over og avslutt med revet sjokolade. La stå i kjøleskapet i 3-4 timer eller til den har stivnet. Tiramisuen blir enda bedre om den får stå i kjøleskapet over natten.
Kilde: Sølvi