Tilbake

Karamellsaus med rom og rosiner

Dette er en karamellsaus som er basert på rosiner og Jamaica Rom. Den er nydelig til vaniljeis (må være med eggeplommer i). Er en dessert som er perfekt for servering i store selskaper (ikke det at det er noe hinder til små selskaper) Kan lages i god tid på forhånd og varmes opp like før servering. Dette er en dessert som alltid faller i god smak, og de fleste vil ha oppskriften. 4-6 personer (rikelig)
Ingredienser Bilde
Jamaica Rom (god, brun rom)
Rosiner

3 dl. kremfløte
1/2 dl. sukker
2 ss sirup
2 ss smør (i små klatter)
1 ss vaniljesukker
Karamellsaus med rom og rosiner
Slik gjør du
Legg rosinene i Jamaica Rom
i ca 2 dg. før servering
Rosiner og Rom etter behag.
Fløte, sukker og sirup kokes opp og koker til det tykner og er lysebrunt. Deretter tas i 2 ss smør og vaniljesukker.
Like før servering blandes rom/rosiner med sausen som varmes opp.
Serveres til vaniljeis. Pynt med litt sitronmelisse.
Kilde: Turid