Tilbake

CREME BRULEE

En dessert som alltid faller i smak. Desserten er også "in" i tiden. Enkel og lage, og er ypperlig å servere når en skal ha fest. Kan lages dagen i forveien.
Ingredienser Bilde
Til 8 personer

5 dl. kremfløte
1 1/2 dl. melk
1 vaniljestang
1 dl. sukker
3 egg, hele
3 eggeplommer
1 dl. brunt sukker

CREME BRULEE
Slik gjør du
Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
Skrap frøene av vaniljestangen og ta frøene i blandingen. Varm blandingen i 3-5 min. på svak varme. La det ikke koke.
Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe. Pisk sammen eggene og hell den forsiktig i den lunkne blandingen.
Hell blandingen i 8 små ildfaste former, det går ca 1 dl i hver form.
Stek formene i vannbad på 150 grader i ca 30-40 min. Vannet halveis opp på formene.
Varm opp ovnen med vannet i.
Etter stekingen la de hvile til de er kald.
Dryss brunt sukker over puddingen og sett formene under grillen og stek til de er gyllent (ca 1 min)
Serveres kald, gjerne med litt bær/frukt ved siden av, men langt fra nødvendig
Kilde: Turid