Tilbake

Chiffon-kake

Amerikansk sukkerbrødkake Egner seg ikke til frysing. Arbeidstid: Ca. 20 minutter Steking: Ca. 30 minutter på 175 grader på nederste rille i ovnen I Amerika "henges" kaken til den er kald, dvs formen med kaken settes på hodet oppå et eller annet til den er kald. Kaken kan glaseres med appelsin/melis-glasur. Det er også vanlig å servere den med appelsin-is.
Ingredienser  
120 g hvetemel (ca 2 dl)
1 1/2 ts bakepulver
160 g (1 3/4 dl) sukker
4 ss olje
2 eggeplommer
3/4 dl appelsinsaft og vann
(saft av 1 appelsin + vann)
revet skall av 1 appelsin
4 eggehviter
1/2 ts salt
Slik gjør du
1. Sikt mel og bakepulver sammen i en bolle.

2. Bland sukker, olje, eggeplommer, appelsinsaft og vann i melet og rør til det er en jevn deig.

3. Ha revet appelsinskall i.

4. Pisk eggehvitene til stivt skum med litt salt.

5. Skjær forsiktig deigen inn i eggehvitene.

6. Hell deigen i en smurt form.

7. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.

8. Skjær kaken forsiktig løs fra formen når den er kald.
Kilde: Sølvi