Tilbake

Sukkerbrød til Bløtkake

For å få et luftig og høyt sukkerbrød er det viktig å piske eggedosisen lenge. Eggedosis skal være så luftig og fluffy at den nesten ikke renner av vispen. Sukkerbrød skal stekes midt i ovnen. Når sukkerbrødet har sluppet kanten av formen er det ferdig. Jeg bruker aldri å stikke en pinne i sukkerbrødet for å sjekke om det er ferdig da det kan falle sammen. Det er derfor bedre å følge med under tiden og se når det har sluppet kanten av formen. Når man setter sukkerbrød i ovnen skal man lukke stekovnsdøren forsiktig igjen da lufta i røren kan falle ut om man smeller den igjen. Når man tar sukkerbrødet ut, skal man snu det opp ned på rist og ha tørkle rundt.
Ingredienser  
Sett stekovnen på 175 grader.
Smør en 24 cm form. Formfett er lettvint.

4 egg.
150 gr. sukker.
150 gr. hvetemel.
1 ts bakepulver.


Hvis man vil ha sukkerbrød til 28 cm form er målene slik:

6 egg.
180 gr. sukker.
180 gr. hvetemel.
1 ts bakepulver.
Slik gjør du
Pisk og sukker til eggedosis. Tilsett sukker litt etter litt og pisk i 10-15 minutter.
Sikt og vend forsiktig inn hvetemel og bakepulver.

Stek som angitt midt ovnen i 30-35 minutter.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Gunnar