Tilbake

Marsipankake

Sukkerbrød kan alltids være litt vanskelig å håndtere. Jeg har to tips for å få et luftig og godt sukkerbrød. 1: Pisk eggedosis lenge. Begynn å pisk eggene og når lufta begynner å slå inn, tilsett sukker litt og litt. Eggedosis skal være så luftig/fluffy at den nesten ikke renner fra vispen. 2: Snu sukkerbrødet opp ned på rist med en gang du tar det ut av ovnen. Når sukkerbrødet har sluppet formen er det ferdig.
Ingredienser Bilde
Sukkerbrød:
4 egg.
150 gr. sukker.
150 gr. hvetemel.
1 ts bakepulver.


Krem og fyll:
3 bokser kremfløte (1 liter).
3-4 bananer.
1 boks bringebærsyltetøy som du får fra frysedisken i butikken.
Freia vaniljekrempulver med 4 dl melk.
Melk til dynking.

Topp:
Marsipanlokk.
Kakepynt.
Marsipankake
Slik gjør du
Bunn:
Smør en 24 cm rundform.
Pisk eggedosis i 10-15 minutter. Sikt og vend forsiktig inn hvetemel og bakepulver. Viktig at lufta bevares i røren.
Stek på 175 grader i 30-35 minutter. Når bunnen har sluppet formen er den ferdig. Ta den ut og snu opp ned på rist.
Avkjøl med tørkle rundt formen for å bevare fuktigheten.


Krem og fyll:
Skjær sukkerbunnen i tre deler. Gjør klar et glass melk til å dynke med. Ha ti dråper romessens i melken og rør litt inn.
Dynk bunnene forsiktig. Skjær bananer i skiver og legg skivene utover på nederste bunn. Det er alltid godt med litt ekstra
banan i marsipankake. Bland pisket krem med bringebærsyltetøyet, smak til som du syns smaker best. Jeg liker frisk bringebærsmak selv, og vil helst ha tydelig bringebærsmak. Bre bringebærkremen over bananene og legg over midtre del av kakebunnen.

Lag vaniljekrem som anvist på posen. 4 dl melk og pulver. Pisk sammen for hånd i to minutter og sett i kjøleskap i et kvarter.

Bland kremfløte med vaniljekrem og fyll øvre del av kaken. Legg over øverste kakedel.

Bre tynt lag med krem rundt kaken. Legg over marsipanlokket og pynt kaken som du ønsker. Sett i kjøleskapet over natten så kaken får satt seg. Denne marsipankaken er en vinner på kakebordet. Lykke til.

Kakemonsens kommentar:
Dette ble et veldig fint og godt sukkerbrød. Kaken er pyntet med et marsipanlokk og en kurv bringebær. Marsipanlokket er kjevlet ut mellom plastfolie. Fremgangsmåten for å rulle opp marsipanen: ta av plastfolien som er over marsipanlokket. Tegn en sirkel med en kniv helt forsiktig i den størrelsen du vil ha, på marsipanlokket før det er lagt på kaken. Del sirkelen i 8 like deler., og skjær etter disse strekene med en kaketrinse, nøyaktig gjennom senter av kaken og nøyaktig ut til sirkelen.

Klipp en sirkel, i samme størrelse, i plastfolie og legg på kaken. Legg lokket på kaken og pass på at du treffer midten med den utskårne stjernen Rull forsiktig tilbake de oppskårne delene. Ta av plasten inni hullet og fyll opp med bær.

Vi brukte eggekremen fra Gunnhilds dronningkake i stedet for den ferdigkjøpte vaniljekremen. Da holdt det med ca 7 dl fløte til resten av fyllet.
Kilde: Gunnar