Tilbake

Ingefærkake med sjokoladekrem eller med ostekrem

Ingredienser  
2 egg
90 g brunt sukker
120 g lys sirup
90 g smør
2 1/2 dl melk
250 g hvetemel
1/2 ts garam masala
(indisk krydderblandning)
1 1/2 ts malt ingefær
( ca 3 g frisk ingefær)
1 ts natron

Sjokoladekrem:
75 g smør
250 g melis
2 ss sterk kaffe
1-2 ss kakao

Ostekrem:
2 pk (100 g) kremost naturell (f.eks Philadelphia ost)
100 g mykt smør
200-250 g melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader.

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd.
Bland hvetemel, krydder og natron (Fersk ingefær kan bitvis presses i hvitløkpresse eller rives på rivjern til krydder) og sikt det inn i røren under forsiktig omøring med en slikkepott.
Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken. Smør kremen på den avkjølte kaken. Pynt gjerne med hjertesjokolader på toppen.

Sjokoladekrem:
Bland sammen romtemperert smør, kaffe, siktet melis og kakao til den blir glatt.

Ostekrem:
Dette blandes og piskes luftig og mykt med mixer.

Pynt:
Hvite eller Brune sjokoladehjerter

Tips:
Skal du ha mange til kaffe/te selskap, kan du lage to kaker -en med sjokoladekrem og en med ostekrem. Legg kake stykkene annenhver gang på et kakefat som et sjakkbrett.
Kilde: Monica R