Tilbake

Englenes beste Snickerskake!

Ingredienser  
4 eggehviter
3 dl sukker
2 dl peanøtter
20 knuste Ritzkjeks ( salte kjeks i rød pk)

Sjokoladesaus:
60 g smør
1 pl kokeskjokolade
4 eggeplommer
4 ss sukker
2 ss sterk kaffe

4-5 dl kremfløte
Slik gjør du
Stivpisk eggehvite og sukker, ha i hakkede peanøtter og knuste kjeks.
På et bakepapir tegnes to sirkler (rundt en tallerken)
Røra legges ut over sirklene.
Stekes i 10 min. på 175 grader midt i ovnen.

Sjokoladesausen:
Smør og sjokolade smeltes i en kjele, ikke kok.
Rør sammen eggeplommer, sukker og kaffe til sukkeret har løst seg opp, bland det så opp i kjelen.
Settes i kjøleskap for tykning.

Kaken lages ferdig 1 -1 1/2 time før bruk:
4-5 dl fløte piskes, halparten legges på hver marengsbunn som så stables på hverandre.
Sjokoladesausen tømmes over.
La kaken stå kaldt til servering.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Jeg fikk oppskriften i desember 2004.