Tilbake

Ann Karins saftige langpannekake

Nydelig sjokoladekake som er like god i flere dager... Den forsvinner fort hos oss..
Ingredienser  
1 liter hvetemel,
1 liter sukker,
3 ss bakekakao,
2 ts natron,
1 ts bakepulver,
1 ts vaniljesukker,
1 ts kanel, (kan sløyfes)
1 liter skummet kulturmelk

Glasur:
1 dl kremfløte
200 g dronning sjokolade
Slik gjør du
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Tilsett kulturmelken og rør det hele godt sammen.
Hell røren i en smurt langpanne, bruk gjerne bakepapir.
Stek kaken ved 200 c i midterste rille.
Avkjøl kaken i formen på en rist.

Glasur:
Kok opp kremfløten. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i den varme fløten.
Rør godt til glasuren er blank og fin.
Avkjøl før den smøres over kaken. (Godt når man smører den varme glasuren over kaken også, da trekker den godt inn i kaken og den blir enda saftigere)
pynt gjerne med strøssel.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Ann Karin