Tilbake

Rå jordbæris

Denne isen er laget med nøttebase og selvfølgelig rå nøtter. Ingen gluten, melk eller sukker i denne oppskriften. Den er ganske søt og kan justeres etter ønske. Jeg foretrekker en blanding av macadamia, kokoskjøtt og cashew nøtter som base, men man kan godt bruke en av delene. Andre typer nøtter er ikke å anbefale. Du kan bruke både frosne og friske bær. Å få tak i rå cashewnøtter er veldig vanskelig i norge og de er da dyre, så man kan bruke vanlig naturelle og det går helt fint :) men de MÅ være naturelle uten salt og IKKE ristet. Lykke til! Sunt og godt!
Ingredienser  
7-9 dl friske jordbær
3 dl naturelle macadamianøtter
2 dl naturelle cashewnøtter
1-2 dl kokosnøttkjøtt fra en ung hvit kokosnøtt (fåes i asiatiske butikker thailandsk, vietnamesisk, kinesisk o.l)
2 dl vanlig kokosmasse eller tilsvarende kokosnøttkjøtt
2 ss agavenektar eller annen søtning
4 bløte dadler uten sten
en halv ts vaniljepulver (fra vaniljestang)
litt salt


Slik gjør du
Om dadlene du har er seige må du legge dem i bløt i noen minutter før du starter. Ha nøtter, kokosnøttkjøtt, kokosmasse, vaniljepulver og dadler i en blender eller foodprocessor. Mix dette til en kremete konsistens. Tilsett agavenektar og ørlite salt. Mix igjen. Om du bruker frosne bær kan det være vanskelig for blenderen å mixe alt, da du kan tilsette ørlite vann eller helst litt flytende kokosolje.

Plassér massen i en iskremmaskin eller i en fryseboks. Om du bruker fryseboks må du røre rundt i boksen ca hvert 20 minutt.


Tips:
Hvordan åpne en kokosnøtt? http://www.youtube.com/watch?v=P7adnlycAbs&feature=related


Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde: H.A.