Tilbake

Dots iskake

Iskake varianten av Dots/Oreo kaken. Anbefaler å bruke den rød Dots sjoko-varianten. Blir en helt fantastisk god sjokoladeis. Barna elsker denne.
Ingredienser  
420g Dots doble Sjoko-/Brownie-cookies (2 pk).
4 egg.
2 pk Tine Kremost naturell (romtemperert).
100g smeltet smør.
150g melis.
4 dl fløte.
Sjokoladesaus (til pynt).
Slik gjør du
Bunn:
3/4 deler av kjeksen smuldres til småbiter i en bolle (bruk gjerne mikser). Smelt smør og hell det over kjekssmulene og bland det til en masse som kan smøres ut i en form. Det vanligste er å bruke en 24 cm rund form med avtagbar ring.

Fyll:
Skill eggehvite og plommen fra egget og legg de i hver sin bolle.
1. Pisk eggehvitten helt stiv og pisk inn melis.
2. Pisk eggeplommen sammen med kremosten til en luftig og kremet blanding.
3. Pisk krem.
4. Brekk opp den siste 1/4 delen av kjeksen i små biter (mindre enn 1 cm store).

Bland alle de 4 delene av fyllet og hell den over iskakebunnen.

Pyntes med sjokoladesaus eller noe annet godt.

Sette i fryseren i ca. 1 døgn. Gled deg!
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn, Velegnet til frysing
Kilde: Kine