Tilbake

Oreo Dream Cake

Denne kaken er yndlingskaken min, og jeg lager den alltid i festlige lag. Får alltid mye skryt for denne kaken! Denne kaken smaker best hvis man lager den samme dag den skal spises, men har du dårlig tid kan du lage kaken dagen før, men vente med å lage det siste laget med pisket krem til dagen etter. Hvis du er usikker på hvordan den skal se ut, søk etter bilder på Google!
Ingredienser  
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
1 pk Phildelphia kremost 225 g
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse fra Toro
3 dl melk til sjokolademoussen
Slik gjør du
Man tar ca. 1/4 av Oreo kjeksen i en egen bolle hvor den brekkes opp i små biter. Resten av kjeksen tar man i en pose hvor den smuldres opp til små biter(jeg pleier å bruke en biffhammer for å få kjeksen knust nok). Så smelter man smør og blander dette sammen med de oppsmuldrede kjeksbitene som deretter settes over i en 24 cm rund form.

Så tar man kremosten og blander den sammen med melisen ved hjelp av en mixer (til det blir en luftig masse), og tar halvparten av den piskete kremen og blander det forsiktig inn med kremostblandingen. Denne blandingen smøres utover kakebunnen og det legges over halvparten av kakebitene man har lagt til side. Dette skal settes i kjøleskapet i 30 minutter.

Så blander man sammen sjokolademoussen slik som det står på pakken. De siste kjeksbitene røres inn i moussen før den smøres utover kaken og settes i kjøleskapet en time til. Til slutt smører man et lag med krem på toppen av kaken. Det kan enten pyntes med kjeksbiter, med sjokoladesaus, eller begge deler!

Velbekomme!
Kilde: Christina