Tilbake

Fru Svåsands mandelkake med druer.

Ble servert denne for over 30 år siden hos fru Svåsand i Odda - kjempegod - alle liker denne kaka!!!
Ingredienser  
250 gr. mandler - males
250 gr. melis
2 ts bakepulver
6 egg
6 dl kremfløte
1 plate kokesjokolade (lys)
3 ss sterk kaffe
1/2 kg druer - valgfri farge.
Slik gjør du
Malte mandler blandes med bakepulver - eggeplommer blandes med melis - røres sammen med mandler/bakepulver.
Stivpiskede eggehviter blandes så forsiktig inn. - helles i smurt rund form.
Settes nederst i kald ovn. - 165 grader - etter at temp er gått opp stekes kaken i ca. 50/55 min. Avkjøles og legges i frysen over natten.

Pynt:
Stivpisk kremfløten - smelt kokesjokoladen i 3 ss sterk kaffe, som så blandes inn i kremen. Kremen legges så med slikkepott over hele kaka, deretter en haug meg druer på toppen,- gjerne med et lite melisdryss over.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing, xx
Kilde: eva stølen