Tilbake

Formkake med duftpelargonia

Hvis du ønsker å bruke de duftende pelargoniene dine til noe godt... Kakemonsens kommentar: Vi brukte sorten "Atomic Snowflake". Vi lever også 2 dager etter! Du må være sikker på at planten ikke er sprøytet med noe giftig. Dersom du har en annen type duftpelargonia, sjekk om akkurat denne er spiselig. Vi brukte eplegelé mellom bunnene, og det var godt.
Ingredienser Bilde
20 duftende pel. Blader
225 g smør
225 g Sukker
4 Egg
225 g Hvetemel
¾ ts bakepulver

Pynt: Pel. Blader, melis

Formkake med duftpelargonia
Slik gjør du
1.Smør to runde former (20cm diameter). Legg pel. Bladene på stekepapir i bunnen av formene

2.Varm opp stekeovnen til 190 grader

3.Rør smør og sukker i en bolle til det blir lett og luftig. Tilsett piskede egg, litt om gangen og pisk godt. Skjer inn melet og bakepulveret.

4.Fordel blandingen i de to formene. Stek i 20 – 25 min til sukkerbunnene er gylne.

5.Velt kakebunnen over på rist, fjern bladene og stekepapiret.

6.Lag fyll som legges mellom bunnene: Søt gele av pel. Og krem er ypperlig. Legg noen blader på toppen av kaken og sikt litt melis over. Fjern bladene før servering.
Kilde: Ann