2 Nydelige hvetekaker |
|
| Disse hvetekakene er helt utrolig luftige og fine. |
| Ingredienser |
|
100 g margarin 5 dl melk 1 pk gjær 2 dl vann 1 dl sukker 2 egg 1,5 l hvetemel 2 ts kardemomme (kan sløyfes) 1 dl rosiner (kan sløyfes) |
|
| Slik gjør du |
Sett ovnen på 200grader
Bland alt det tørre. Løs opp gjæren i lunket vann. Smelt smør i en gryte og tilsett melken. Varm opp til ca 37 grader. Ha eggene i væsken og tilsett væsken i melet.
Forhev deigen til dobbel størrelse ca 30 min.
Elt deigen godt og del i to emner. Trill til de blir runde og sett til etterheving i ca 30 min. (DISSE BRØDENE HEVER MYE)
Når du setter brødene i ovnen kan du dempe termostaten til 170 grader, dette for at ikke brødene skal bli svidd på toppen.
Stekes i ca 40-50 min.
|
| Spesielle egenskaper |
|
Velegnet til frysing |
| Kilde: Linn |
|