Tilbake

La sjokosjokk

Om dette blir kake eller pudding strides de lærde! Den tar litt tid å lage, men er absolutt verd strevet. Lag i god tid før servering :)
Ingredienser Bilde
360 g smør
540 g mørk sjokolade (64-66% kakao)
400 g + 60 g sukker
1 dl vann
8 egg
La sjokosjokk
Slik gjør du
Forvarm ovnen med vannbad til 160 grader.

Legg bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og smør sidene på formen med smør. Kaken skal stekes i vannbad og formen må gjøres tett, f.eks ved å kle den i plast- eller aluminiumsfolie eller begge deler.

Pisk smøret hvitt. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Kok opp 400 g sukker og vann. La det koke opp til det måler 120 grader (små bobler). Pisk opp eggene med 60 g sukker i en kjøkkenmaskin og spe forsiktig med sukkerlaken. Pisk videre med til eggemassen er kald. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen og bland så inn det piskede smøret. Hell massen over i den vanntette formen og sett den i vannbad. Stek kaken i 40-45 minutter. Sjekk at kaken er ferdig ved å kjenne på toppen. Den skal ikke disse. Avkjøl kaken og la den stå i minimum 4 timer før servering.

Kakemonsens kommentar: Kaken er veldig god, også med 70% sjokolade. Dette blir en stor kake, den kan lages med halv porsjon og i en mindre form. Hos prøvebakeren stekte den noe lenger enn oppgitt tid. God med krem eller is og litt frukt.
Kilde: Maddelen