Danske specier | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Ca. 40 stk.
Begynn dagen før... | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									125 g smør 125 g hvetemel 125 g sukker 125 g skåldede mandler evt. revet skall av 1 sitron grovt sukker
  | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Smuldre smør og mel og bland massen med sukker og finhakkede mandler. Elt deigen sammen og form den til en tykk pølse. Rull pølsen i grovt sukker og la den ligge kaldt til neste dag. Skjær deigpølsen i 2-3 mm tykke skiver og legg de på kledd steikeplate. Stek ved 200 gr midt i ovnen i 5-7 minutter til de er lyst gylne.
  Deigen kan lages i matmølle.  Begynn med å finhakke mandlene, legg så i de andre ingrediensene og kjør alt til en deig. | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Tradisjonsmat, Uten egg |  
				
				
					| Kilde: ho Wenche | 
				 
				
			 
		 |