Tilbake

Banoffee Pie

Dette er en engelsk oppskrift. Navnet kommer av Bananas og Toffee som er hovedingrediensene i denne nydelige kaken. Du kan bruke småkaker fra julebaksten eller kjøpe for eksempel Divestive-kjeks. Originaloppskriften, fra en kafe i England, er laget med tertebunn, og toffee lages ved at hele boksen med melk kokes i tre timer. Dette er en litt enklere variant.
Ingredienser Bilde
Bunn:
250 g ingefærkaker eller havreflarn
100 g smør

Toffee:
175 g smør
150g sukker

400 g (1 boks) Vikingmelk (søtet kondensert melk)


2 bananer i skiver

3 dl kremfløte

sjokoladesaus eller en hakket Daim.
Banoffee Pie
Slik gjør du
Bunn: Smelt smør og knus småkakene. Bland dette sammen. Press det utover en paiform eller springform med løs bunn. Avkjøl i minst 30 minutter mens du lager toffee.

Toffee:
Bland smør og sukker i en teflonbelagt kasserolle og varm det på svak varme til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst. Hell i Vikingmelk. Kok opp på middels varme mens du rører uavbrutt. La det småkoke til det har lys karamellfarge, ca 30 minutter. Rør av og til.

Hell det over kjeksbunnen og avkjøl i kjøleskap til kort tid før den skal serveres.

Pisk krem.

Løsne kaken fra formen og legg den på kakefat. Legg bananer i skiver utover kaken, hold av litt til pynt. Dekk kaken med krem og pynt med bananskiver og sjokoladesaus eller Daim.
Kilde: Mark