Tilbake

Nøtterulade

Ingredienser Bilde
3 egg
1,5 dl sukker
0,75 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
2,5 dl kremfløte
1 ss kakao
2 ss sukker
evt. 2-4 ss kakaolikør
50-100 g hakkede nøttekjerner
Nøtterulade
Slik gjør du
Start med å hakke nøttene og sette på stekeovnen.
Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt på mel, vaniljesukker og bakepulver og bland. Legg bakepapir i en langpanne og smør det. Hell røren i og stek ved 225 grader i 5-8 minutter eller til lysebrun. Lag klar en rist som er stor nok til kaken. Legg på matpapir og strø det med nøttene og litt sukker. Når kaken er stekt, hvelves den på papiret. Legg et annet papir over den og et vått klede over der igjen, slik at kaken ikke blir tørr. La den bli kald.

Visp fløte og sukker, bland i kakao og likør. Legg kremen på kaken og rull sammen.
Kilde: Liv. Foto: Torstein