Madelenekaker | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| En over 500 år gammel oppskrift som er lite kjent, men smaken er himmelsk.
Enkel og rask og lage. | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									100 g smør Pluss mer smør til penslingsaften av 1 til 1 1/5 sitron (Prøv med litt revet sitron/appelsinskall) 1/2 ts salt 125 g sukker 3 egg + 1 eggeplomme 125 g hvetemel  2 ts bakepulver.
 
  | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Forvarm ovnen til 180 grader.  Smelt smøret, uten å la det bli ordentlig varmt. Ha sitronsaft i en bolle.  Ha i sukker og egg, og rør godt med en sleiv. Bland mel og bakepulver og vend det inn i blandingen.  Rør til slutt inn smøret. Pensle madeleineformer eller muffinsformer med smør/sitronblandinga. Hell røra i formene. Ikke la formene bli mer enn to tredels fulle. Stek i ovnen i 25 minutter. 
  | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Rask å lage |  
				
				
					| Kilde:  Jendor | 
				 
				
			 
		 |