Tilbake

Mariithas ostekake

PASSE LETT Å LAGE! innmari god;)
Ingredienser  
BUNN:
22\23 digestive kjeks
150gram smør

FYLL:
1/3 l fløte
3/4 pakke philadelphia-ost
1 pakke lettrømme
2ts vaniljesukker
ca: 175 gram melis
1 pakke jorbærgele + 2,5 desiliter vann

ØVERSTE FYLL:
2 pakker jorbær gele + 7 desiliter vann.
Slik gjør du
Bunn:
Knus kjeksene og smelt smøret. Bland det sammen og trykk det ut i en springform. Ringen kan evt. legges direkte på kakefatet så slipper du å flytte kaka over etterpå.


Fyll:
Fløten piskes. Pisk inn ost og lettrømme. Sikt inn vaniljesukker og melis. Bland til slutt inn geleblandingen, den må være så kald at den er begynt såvidt å stivne. Hell det over bunnen og avkjøl til fyllet er stivt.

Øverste fyll:
Lag gele av to pakker, men 7 dl i stedet for 10 dl vann. Avkjøl til den er begynt å stivne, og hell over den avkjølte kaken. Avkjøl til også dette fyllet er stivt.



kaken skal vere i en runn form på denne opskriften
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: carina