Tilbake

Solbjørgs nydelige hveteboller

Bruk gjerne denne oppskriften til grunnoppskrift for boller, kanelsnurrer og horn. Ved laging av horn sløyfes kardemomme Går fint å fryse. Oppskriften er stor og gir ca 60 boller.
Ingredienser Bilde
2 pk fersk gjær
1 l lettmelk
5 dl vann
2 dl sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
225 gr smør
mel til passende deig, ca 3,6 liter.
Solbjørgs nydelige hveteboller
Slik gjør du
Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Smelt smør, og ha i melk+vann til 37 grader.
Rør ut gjær i litt av melka.
Ha så resten av melkeblandingen og de resterende indigrensene i bollen, rør og ha i mel til passende deig.
Settes til heving ca 1 t.
Trilles til boller som setter til etterheving.
Jeg pleier ikke å begynne å steke før alle er trillet ut og satt på plater.
Pensle gjerne med egg før steking.
Stekes ved 225 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.



Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Solbjørg