Tilbake

Ritas beste

Ingredienser Bilde
500 gr smør
kakao til passe mørk kake (I kaken på bildet er det brukt 10 strøkne ss)
9dl mel
9 dl sukker
1 beger seterrømme
3 egg
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
3-4 dl melk

glasur
150 gr smør
kakao til passe mørk
melis til passe konsistens
2-3 ss melk
vaniljesukker til passe søt (skal vere søt og god glasur)
Ritas beste
Slik gjør du
Smelt smøret og ha i kakaoen. Alt skal lages i panne på svak varme på ovnen.
Tilsett vekselsvis sikta mel, sukker, vaniljesukker, natron og melka.
Tilsett egga etter kvart og rømmen tek du i til slutt. Tilsett gjerne meir kakao om du vil ha ei mørk kake.
Ha i langpanne med bakepapir og stek på 200 grader i ca 45 min (alt etter ovn!), stikk med pinne i midten.


Lag glasuren også i panne: Smelt smør og tilsett resten.
Ha glasuren på kaka når den er kald, ha gjerne kokos på eller fargedryss om ønska=). Blir veldig god om den får stå ei stund i kjøleskapet før den blir servert!
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Ritas LB