Tilbake

Japansk pudding

Denne desserten kommer fra Kakemons-redaktørens favorittrestaurant Oghen i Tokyo. Oppskriften holder til 6 personer, for desserten er nokså mektig. Selv om det er gelatin i den, blir desserten ikke så fast at den kan hvelves ut på et fat, den øses med skje over i porsjonsskåler. Lages dagen før den skal serveres.
Ingredienser Bilde
4 dl soyamelk
4 dl kremfløte
60 g sukker

250 g fløteost naturell (romtemperert)

4 plater gelatin

Lønnesirup

Kjeks, f.eks. Biscotti eller Havreflarn.
Japansk pudding
Slik gjør du
Rør rammen osten til en jevn masse.

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Soyamelk, kremfløte og sukker varmes opp. Det skal ikke koke.

Rør ut gelatinen i den varme melkeblandingen. Rør inn ostemassen. Pisk evt. med en mikser, eller bruk stavmikser. Hvis du ikke får ut alle klumpene, sil massen gjennom en sikt.

Hell blandingen i en skål og la den stå i kjøleskap til den er stivnet.

Serveres med lønnesirup, kjeks og en god kaffekopp.
Kilde: Kakemonsen.no