Tilbake

Elviras mandelkake

Ingredienser  
200 g malte mandler
1,5 dl sukker
4 eggehviter

Karamellsaus:
2 dl fløte
3/4 dl sukker
1 ss sirup

krem:
2 dl fløte
2 ts kakao
1/2 ts sukker

Pynt:
Hakkede mandler eller reven sjokolade
Slik gjør du
Mal mandler og bland med sukkeret.Visp eggehvitene til hardt skum og bland forsiktig sammen med mandel massen.
Bre deigen ut i en sirkel på den bakepapir kledde bakeplaten og stek den midt i ovnen på180 i ca 15 min.

Mens kaken steker lager du karamellsausen.
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og la susen koke til den blir seig ca.20-30 min. Fordel sausen utover kaka og la det avkjøles.

Krem:
Visp kremen og smak til med kakao og kaffepulver( kan sløyfes)
Fordel kremen på kaka og dryss på pynt.
Spesielle egenskaper
Glutenfri
Kilde: R.E.