Tilbake

Kringle med vaniljefyll

En kjempegod kringle
Ingredienser  
1 liter hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
100 gr smør
50 gr gjær
3,5 dl melk

1 egg til pensling
hakkede mandler

Fyll:
Vaniljekrem
Melisglasur
Slik gjør du
Smuldre smøret i melet , løs gjæren opp i lunken melk og bland i resten av det tørre. Arbeid deigen godt og la den heve godt opp til dobbel str . Rull deigen ut til en lang pølse, kjevle den flat og fordel vaniljekremen på leiven- Rull sammen, form deigen til en kringle og legg den på en bake papirkledd plate. La kringla etter heve i ca 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler. Stek på nederste rille i ca 20 min - 220 grader. Hvis den skal fryses, frys den uten melisglasur.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: iris