Kringle med vaniljefyll |
|
| En kjempegod kringle |
| Ingredienser |
|
1 liter hvetemel 1 dl sukker 1 ts kardemomme 100 gr smør 50 gr gjær 3,5 dl melk
1 egg til pensling hakkede mandler
Fyll: Vaniljekrem Melisglasur |
|
| Slik gjør du |
| Smuldre smøret i melet , løs gjæren opp i lunken melk og bland i resten av det tørre. Arbeid deigen godt og la den heve godt opp til dobbel str . Rull deigen ut til en lang pølse, kjevle den flat og fordel vaniljekremen på leiven- Rull sammen, form deigen til en kringle og legg den på en bake papirkledd plate. La kringla etter heve i ca 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler. Stek på nederste rille i ca 20 min - 220 grader. Hvis den skal fryses, frys den uten melisglasur. |
| Spesielle egenskaper |
|
Velegnet til frysing |
| Kilde: iris |
|