Tilbake

Bærkake på mandelbunn

Kaken kan lages med jordbær eller bringebær.
Ingredienser Bilde
Bunn:
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter

Vaniljefromasj:
3 dl fløte
3 ss sukker
3 eggeplommer
5 pl gelatin
1 ts vaniljesukker

1 plate mørk sjokolade (100 g) og 1 ss smør (kan sløyfes)

1-2 korger jordbær eller bringebær

1/2 rull marsipan (250 g)
pistasjenøtter (NB! uten salt)
Bærkake på mandelbunn
Slik gjør du
Skåld mandlene og la dem tørke. Mal dem.
Pisk eggehviter og melis til marengs, og bland forsiktig inn mandlene. Stekes på 180grader i 24 cm smurt form i 30 minutter. Bruk gjerne bakepapir i bunnen hvis kakeformen ikke har godt slippbelegg. Avkjøl.

Smelt sjokolade og smør i vannbad eller mikrobølgeovn og pensle dette over kakebunnen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Pisk eggeplommene med sukker, og kremfløten med vaniljesukker. Hell vannet av gelatinen og varm den opp i vannbad. Når den er helt flytende, blandes gelatinen raskt med eggeplommene og deretter blandes dette forsiktig med kremen.

Legg kakebunnen på et kakefat, sett på igjen ringen fra springformen. Hell fromasjen over og jevn ut. Sett kaken i kjøleskap til fromasjen er stiv.

Hakk pistasjenøttene fint. Kjevle eller trykk ut marsipanen til en lang remse, så lang som omkretsen på formen og så høy som kakebunn+fromasj+en halv cm til. Bre pistasjenøttene utover og kjevle dem ned i marsipanen. Tips: Bruk plastfolie under og over marsipanen når du kjevler.

Så nær opptil servering som mulig, legges bærene på kaken, halve eller hele etter smak. Det kan godt være mye bær,for kaken er nokså søt.

Legg marsipanen rundt kaken med pistasjenøttene ut.
Kilde: Til Eli og Torstein frå Kakemonsen.no