Tilbake

Hollandsk fylt spekulas

Serveres i forbindelse med St. Nikolasfeiring 5. desember
Ingredienser Bilde
400 gram hvetemel
1 ts bakepulver
250 gram smør eller margarin
250 gram brun farin
en klype salt
3 ss spekulaskrydder (se egen oppskrift)
3 ss melk
500 gram kransekakemasse
4 egg
1/2 ss revet appelsinskall
20 gram mandelskiver til pynt

Spekulaskrydder:
30 gram malt kanel
10 gram malt nellik
10 gram malt muskatnøtt
5 gram malt hvit pepper
5 gram malt anisfrø
5 gram malt korianderfrø
Bland sammen.
Hollandsk fylt spekulas
Slik gjør du
Rør sammen mel, bakepulver, sukker, salt, spekulaskrydder i en bolle. Tilsett smør og skjær den i små biter. Tilsett melk. Gni med hendene til en god deig. Dekk til med plast og la den hvile et par timer i kjøleskapet.
Rør kransekakemassen ut med 3 egg og revet appelsinskall. Varm opp ovnen til 175C. Kle en langpanne med bakepapir. Rull ut halvparten av deigen og legg den i langpannen. Smør ut kransekakemassen over deigen. Rull ut andre halvparten av deigen og legg den over. Rør sammen det siste egget og pensle det ut over deiglokket. Pynt med mandelskiver, slik at hver bit får en skive.
Stek i ovnen i 40 minutter.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne, Utenlandsk spesialitet
Kilde: Linda