Tilbake

Ungarsk valnøttkake

Oppbevaring: Uten fyll og pynt kan kaken ligge i fryser i inntil en måned.
Ingredienser  
3 egg, skilt i hviter og plommer
1 1/4 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 2/3 dl maismel
1 ts bakepulver
1 1/4 dl finmalte valnøtter

Kaffekrem:
3 3/4 dl kremfløte
2/3 dl melis
2 ts pulverkaffe
2 ss sjokolade - og nøttepålegg
1 ss kaffelikør
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle en 20 cm springform med olje eller smeltet smør. Kle bunnen med bakepapir. Stivpisk eggehvitene i en liten, ren og tørr bolle. Tilsett deretter sukkeret iblandet vaniljesukker, litt om gangen. Pisk til sukkeret er oppløst. Massen skal være tykk og blank.

2. Tilsett eggeplommene og pisk i 20 sekunder til. Ha eggeblandingen over i en stor bolle. vend inn siktet maismel og bakepulver vekselvis med valnøttene. Arbeid raskt og lett.

3. Fordel deigen i formen og stek kaken i 20 - 25 min, eller til den er lett og gyllen og har sluppet sidene i formen. La kaken stå i formen i 5 min før du hvelver den ut på bakerist til avkjøling. Del kaken i to.

4. Kaffekrem:
Pisk alle ingrediensene sammen til du har en tykk krem. Spre en tredel av kremen på den nederste kakehalvdelen, legg på den andre, og spre resten av kremen oppå. Pynt med halve valnøtter og sjokolade.

Variasjon:
Skjær jordbær (en kurv) i skiver, hold av fire bær til pynt. Stivpisk 3 3/4 dl kremfløte og bland inn en tredel av jordbærskivene. Dekk den nederste kakehalvdelen med jordbærkremen, legg på den andre halvdelen og dekk hele kaken med krem. Pynt med jordbærskiver og hele bær.
Kilde: Heidi Kristine