Tilbake

Englematkake

Ingredienser  
1 2/3 dl hvetemel
2/3 dl maismel (gult mel- helsekostforretning eller stor matbutikk)
1 2/3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
10 eggehviter
1 1/2 ts cremor tartari (vinsten)
2 1/2 dl sukker, ekstra

Melisglasur med eggehvite
3 1/4 dl sukker
1 1/4 dl vann
3 eggehviter
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Sikt først sammen mel og maismel. Sikt deretter blandingen sammen med sukker og vaniljesukker. Stivpisk eggehvitene i en stor bakebolle. Pisk inn cremor tartari.

2. Tilsett ekstra sukker, litt om gangen, under konstant pisking, til sukkeret er helt oppløst og blandingen tykk og blank.

3. Bruk en stor metallskje og vend melblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene i tre omganger. Hell deigen i en 23 cm springform, og stek kaken i 45 min, eller til den er lyst gyllen og fjærende å ta på. Snu kaken over på et brett, men la formen være på til kaken er helt kald. Bruk en kniv til å løsne kaken rundt kanten; snu den over på et fat. Dekk topp og sider med melisglasur, og dekorer for eksempel med "sølvperler" eller annen pynt.

4. Melisglasur:
Bland sukker og vann i en liten kjele. Rør hele tiden over svak varme til det koker og sukkeret er helt oppløst. La det småkoke, uten omrøring, i 5 min. Stivpisk eggehvitene i en tørr, ren bolle. Hell den varme sukkerlaken over eggehviten under konstant pisking til glasuren er tykk, blank og luftig.

Oppbevaring:
I lufttett boks holder kaken seg i inntil 2 dager.

Note:
Der denne kaken kommer fra blir den bakt i en spesiell form med hull i midten. Vaniljeessens kan brukes i steden for vaniljesukker.
Kilde: Heidi Kristine