Tilbake

Vaniljeblåbær i lakrissving

Den som prøver vinner
Ingredienser  
Bruk standard bolledeig, eks kakemonsens egen oppskrift.

Anis
Vaniljekrem
Blåbærsyltetøy
Slik gjør du
Lag deig men erstatt kardemomme med 1-2 ts malt anis (smaker lakris), jeg bruker 1,5 pose rød tørrgjær(mye bedre til søt gjærbakst) til 1 kg mel. Det er ellers en fordel å ha kjøkkenmaskin til gjærbakst. Luftige boller trenger å bli knadd leeeenge. Jeg elter deigen minimum 7 min i maskin.
Deigen heves 30 min.

Rull deigen ut som til skillingsboller
Smør godt med blåbærsyltetøy og bre over vaniljekrem (ferdigkjøpt)
Rull sammen og del i boller, nb husk å etterheve min 30

Stekes som vanlig skillingsboller.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: evs