Tilbake

Spansk potetbrød med anis

Et luftig brød med sprø skorpe. Melmengden kan varieres etter hvor fuktige potetene er. Server brød til f.eks. krydret pølse og oliven.
Ingredienser  
250 g kokte, kalde mosede poteter
75 g hvete helkorn
1 dl vann
50 g smør/margarin
1 1/2 dl lettmelk
35 g gjær
1 ss salt
1 ss honning
2 ss knuste anisfrø
400-500 g hvetemel
Slik gjør du
Ha hvetekorn, vann og smør i en kjele og kok opp. Tilsett melken og avkjøl til det er lunkent (37 gr.C). Løs gjæren opp i lunken væske, tilsett poteter, salt, honning og anis samt halvparten av melet. Elt deigen og tilsett mer etter behov. Deigen skal vere myk og smidig. La den heve tildekket på eit lunt sted ca. 1 time. Elt deigen og form til et rundt brød som legges på bakepapir. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle med olivenolje og stek ved 175 gr.C, ca. 50 minutter på nederste rille i ovnen. Bank under brødet for å kjenne om det er ferdig. Hører du en hul lyd er brødet stekt.

Avkjøl på rist.

Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: bakeren