Tilbake

Mandarinkake

Jeg har fått mye skryt av mandarinkaken. Den er en krysning mellom fromasjkake og ostekake.
Ingredienser  
5egg
1 1/2 kopp fin sukker
1 1/2 kopp hvetemel
1/2 kopp potetmel
2ts bakepulver

2 beger lettrømme
2 pk fløte
4 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 bokser hermetiske mandariner
4 ss gelatinpulver
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i mel, bakepulver og potetmel i eggedosisen. Ikke bruk mikser når du har melet i eggedosisen, bruk håndvisp (spiralvisp).
Stek kaken i 26 cm form på 170 gr. i 45 minutter nederste rille. Avkjøl kaken på rist.

Bruk stor bolle ca.5 liter. Ha 2 beger lettrømme i bollen.
Pisk 2 pk.fløte med 4 ss sukker og 1ss vaniljesukker til krem bland kremen i lettrømmen.
Den ene boksen med mandariner skal du bruke safta til å dynke kakebunnen med når du har delt sukkerbunnen i to. Legg mandarinene på et tørkepapir, de skal brukea til å pynte kaken med.
Mandarinsafta fra den andre boksen helles i ei skål som tåler varme. Bland inn 4ss gelantinpulver og varm opp i vannband. Hakk opp mandarinene fra den boksen og ha dem i rømmekremen. Når gelantinpulveret er oppløst, avkjøles saften litt, men pass på at det ikke stivner. Bland den avkjølte saften med gelatinplver inn i kremen.

Del kaken i to. Legg ene delen på et stort kakefat og sett på en ringen av en 28cm form. Alternativt kan du lage en strimmel av matpapir eller folie og feste rundt kaken.

Ha masse krem på bunnen, la det renne godt ned over siden før du legger den andre delen av sukkerbunnen på. Ha resten av kremen på. Pynt med mandarinbåtene som er godt avrent.
Kilde: Ingunn Helen:))