Tilbake

Selskapskake II

Når du skal male mandelene bruk håndkvern, da får du beste resultatet.
Ingredienser  
5 eggeplommer
250 g melis
250 g malte mandler
1 ss hvetemel
2 toppede ts. bakepulver
5 eggehviter

9 dl fløte
4 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 plater melkesjokolade (400gr.)
mokkabønner
Slik gjør du
Eggeplommer og melis piskes godt til eggedosis.
Bland bakepulver i hvetemelet og ha det i mandelmassen, så har du det i eggedosisen.
5 eggehviter piskes stive, bland det forsiktig i eggedosisen. Stek kaken i 26 cm form på nest nederste rille på 200 grader og i 40 til 45 min.
Avkjøl.
Pisk fløte med 4 ss sukker og 1 ss vaniljesukker til krem.
Rasp melkesjokoladen ha i kremen. Del kakebunnen i to og legg ett lag krem mellom og resten opppå kaken.
Pyntes med mokkabønner.
Kilde: Ingunn Helen:))