Tilbake

Elsies Valnøttkake

Vidunderlig og helt spesiell kake. En ener på kakebordet!
Ingredienser  
800 g valnøttkjerner
170 g farin
4 eggehviter

FYLL OG PYNT:
4 dl fløte
1 ss pulverkaffe
50 g valnøttkjerner.
Slik gjør du
Mal valnøttene og bland dem med sukker. Stivpisk eggehvitene og bland med nøtter og sukker.
Smør og strø 2 former, ca 22 cm, og hell røren i. Stekes ved 175 g ca 20 min. Avkjøl i formene.

Stivpisk fløten med pulverkaffe. Legg 1/3 av kremen over den ene bunnen. Dryss litt valnøtter over.
Legg på den andre bunnen og sprøyt resten av kremen over og rundt kaken. Dryss resten av nøttene over.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: elsie