Tilbake

Ferskenterte

En utrolig god kake! Må oppleves!!
Ingredienser  
Tertebunn:
150 g hvetemel
75 g smør
3 ss melis
1 egg.

Marsipankrem:
50 g mandler
50 g melis
50 g bløtt smør
1 egg
2 ts hvetemel
2 ss sukker.

Fyll:
8 halve hermetiske fersken
2 egg
3 ss sukker
1 1/4 dl fløte.

Gele:
3 dl ferskenlake
4 plater gelatin
Slik gjør du
Smøret smuldres i melet. Melis og egg tilsettes og eltes sammen. Hviles i kjøleskapet 1 time. Kjevle til en rund leiv. Legg den i smurt bløtkakeform, 24 cm. Trykk opp i sidene.

KREMEN:
Mandlene males, og alt det øvrige blandes i. Fordel det utover deigen i forma.

FYLLET:
Legg fersknene oppå mandelkremen med den buede siden opp. Pisk sammen egg, sukker og kremfløte. Hell det over ferskenene. Stek terten ved 190 gr på nederste rille i ca 30 min.

GELE:
Bløt gelatinplatene i kaldt vann noen minutter. Varm opp litt av ferskenlaken (0,5 - 1 desiliter) og bland inn gelatinen. Bland med resten av laken. La den stå til kaken er avkjølt og geleen halvstivnet.

Avkjøl terten og hell over halvstivnet gele. OG NYT!!!
Kilde: elsie